www.cultuurscouts.com

STADSINITIATIEF ZOEKT PLANNEN VOOR DE STAD!

Stadsinitiatief

Heb jij een plan om Rotterdam mooier en aantrekkelijker te maken?
Na succesvolle initiatieven zoals de Luchtsingel (winnaar eerste ronde) en de Schaatsbaan Rotterdam (winnaar tweede ronde), is het Stadsinitiatief weer op zoek naar plannen die bijdragen aan de stad. Dit keer stelt de gemeente in totaal 3 miljoen euro beschikbaar.

Versterk je plan

Wil jij meedenken en meebouwen aan een mooie en aantrekkelijke stad? Bij het Stadsinitiatief ben jij aan zet! Jij ontwikkelt en realiseert je plan. Het Stadsinitiatief wijst de weg. Op 12 maart organiseert het Stadsinitiatief netwerk- en workshopavonden om jouw initiatief verder te helpen. Daarnaast zijn er tien ambassadeurs en diverse netwerken aangesloten die jouw initiatief kunnen ondersteunen.

Ja, ik heb een plan! Wat nu?

Deelname aan het Stadsinitiatief begint met het aanmelden van jouw plan bij stadsinitiatief@rotterdam.nl. Vervolgens werk je met hulp van (het netwerk van) het Stadsinitiatief toe naar een stevig projectplan dat je vóór 8 april indient.

Lokale plannen welkom!

Het Stadsinitiatief ondersteunt deze ronde ook lokale wijk- en buurtplannen. Heb jij een plan om jouw wijk of buurt te verbeteren? Kom dan naar onze netwerk- en workshopavonden om je lokale plan te versterken en je netwerk uit te breiden! Daarnaast bezoekt het Stadsinitiatief komende maanden diverse buurthuizen om te kijken wat we kunnen doen voor jouw wijk- of buurtplan. In juni 2014 overhandigt de board alle ingediende lokale plannen aan de gebiedscommissies. Zij beoordelen uiteindelijk welke buurt- en wijkplannen subsidie krijgen. Meer informatie staat op stadsinitatief, facebook en twitter. Ook kun je contact opnemen met de gemeente Rotterdam: stadsinitiatief@rotterdam.nl, 010-4984254.


Zonnige groet,
Sanne Nelissen
Cultuurscout Hillegersberg Schiebroek

06 34777154
his@cultuurscouts.com
www.cultuurscouts.com  

Operadagen

OPERADAGEN BIJ JE THUIS!

Een intiem concert uitgevoerd door de grootste zangtalenten en dat ook nog in je eigen huiskamer! Operadagen Rotterdam geeft jou als muziekliefhebber de kans om thuis een informeel concert te organiseren voor je eigen vrienden, familie of buurtgenoten. Internationale talenten uit het project Nieuwe Stemmen van Operadagen Rotterdam laten horen hoe gevarieerd opera en muziektheater anno 2014 kunnen klinken.

Wat moet je doen?

Als gastheer of gastvrouw ontvang je minimaal 20 personen die je zelf hebt uitgenodigd. Met een hapje en een drankje geniet je samen met je gasten van een concert dat maximaal 60 minuten duurt. Na afloop ga je met de pet rond voor een bijdrage aan de musici.

Aanmelden

De huiskamerconcerten worden gehouden van dinsdag 13 tot en met zondag 18 mei in de middag of in de avond. Opgeven kan t/m 16 maart door dit aanmeldformulier in te vullen en op te sturen naar: operathuis@operadagenrotterdam.nl .

De Operadagen zoekt mensen met hart voor theater.

Gezocht: 50 personen tussen de 18 en 80 jaar met enige theaterervaring (hoeft niet veel te zijn) die het leuk vinden om mee te werken aan een internationale theaterproductie over voetbalsupporters die plaats vindt in de Gouvernestraat op 17 t/m 21 mei 2014.

Ook is er plek voor 30 figuranten voor een voorstelling op 20 mei 2014 in de Schouwburg. Aanmelden en info: info@operadagenrotterdam.nl

Lezen is leuk!

Logo: Boekenhuisjesproject

Ik zoek kinderboeken voor de leeftijd van 0-18 jaar voor mijn Boekenhuisjesproject in het kleiwegkwartier.

Het Boekenhuisjesproject begint met een pilot in de Malvastraat, Cliviastraat en Azaleastraat. De bedoeling is om boeken te lenen, ruilen of schenken. Mijn droom is dat er een hele route boekenhuisjes in de wijk komen, nieuwschierig geworden? Kijk dan even op mijn facebookpagina en wil je kinderboeken schenken, neem dan via de facebookpagina even contact met mij op. www.facebook.com/BoekenHuisjesProject

Ensemble Luci Serene & Strijkers

OPTREDENS Hillegersberg Schiebroek

VRIJ 7 MRT HUISKAMERCONCERT: ALMA TRIO
Dit concert zal worden om 20.00 uur in de huiskamer van Thijs Mauve en Laura Verburg. Deze huiskamer is te vinden aan de Noordsingel 144, Rotterdam Noord.

De uitvoering wordt verzorgd door het ALMA TRIO, dat dat bestaat uit 3 muzikantes: Natalie Merfort (sopraan), Svetlana Lohman (piano) en Joy Andrea Emonds (Mezzosopraan). De muziek die ten gehore wordt gebracht bestaat uit russische liederen van Rachmaninoff en Tchaikovsky en spaanse liederen van o.a. Granados, Piazzolla, Garcia Lorca en duetten van de tsjech Antonin Dvorak.

Graag vooraf aanmelden inclusief vermelding met hoeveel personen u komt. Aanmelden kan bij : Michiel Banning, mail: info@banningarchitect.nl

ZA 8 MRT: KAMERKOOR VOCI VOLANTI: HÄNDEL WITH CARE

Op deze zaterdag brengt Kamerkoor Voci Volanti Händel en andere Britste componisten ten gehore is.m. orkest Intermezzo en dirigent Herman Kofflard in de Bergsingelkerk, Bergsingel 150.
Aanvang 20.00 uur / € 12,50, kaartverkoop via www.vocivolanti.nl of aan de zaal

ZA 15 MRT: ENSEMBLE LUCI SERENE & strijkers

Op zaterdag 15 maart 2014 wordt een concert aangeboden door ensemble Luci Serene & strijkers. Voor de pauze omvat het programma instrumentale werken van Scarlatti en Corelli, maar ook het prachtige Salve Regina in een bewerking van Andrew Clark, ontbreekt op dit programma niet. Na de pauze het Stabat Mater in de wat minder bekende, maar indrukwekkende, uitvoering van Scarlatti.

Andrew Clark begeleidt de zangeressen zowel op het klavecimbel als het kistorgel. Daarnaast worden de diverse stukken ondersteund door drie leden van het En Accord strijkkwartet. Kortom: een unieke combinatie van getalenteerde musici die een programma brengen met veel variatie.

Het complete programma vindt u op de website. Aanvang: 20.15 uur; zaal open: 19.30 uur. kaartverkoop aan de kerk. Toegangsprijs: € 16,00 / donateurs, studenten en < 18 jaar € 10,00 / kinderen tot 12 jr. gratis.
Plaats: Hillegondakerk, Kerkdreef 2, 3054 GS Rotterdam

Kinderfeestjes Schiebroek

Nieuwe samenwerking in Schiebroek!

Sinds februari hebben Lilian van Honk (meubelmaker/decorbouwer) en Marjolein de Groot een nieuw initiatief ontwikkeld voor de wijk: Kinderfeestjes Schiebroek. De leukste kinderfeestjes vind je bij ons in het atelier op Peppelweg 158a in Schiebroek.

Wij geven daar timmer- en schilderworkshops voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Wil je een creatief, verrassend kinderfeestje voor je kind dat met veel plezier en enthousiasme wordt georganiseerd, dan ben je bij ons aan het goede adres! De feestjes zijn op de woensdag, zaterdag en zondag. Andere dagen in overleg.

Meer info:
Timmerfeestjes
 of Schilderfeestjes:
Mail of bel:marjoleingroot@online.nl / 06-11322474, lilianvhonk@xs4all.nl / 06-20498777
www.facebook.com/kinderfeestjesschiebroek

EXPOSITIES

Marita Beukers

MRT: One Window Gallery: Astrid van der Straaten
1 werk van 1 kunstenaar voor 1 maand aan de Bergse Dorpsstraat 73. Deze maand exposeert Astrid van der Straaten bij One Window Gallery. Van der Straaten (Rotterdam, 1961) maakt haar hele leven al kunst, waarbij zij een grote veelzijdigheid aan de dag legt en laat zien dat zij verschillende technieken beheerst. Haar inspiratie haalt zij uit alledaagse dingen.

MRT T/M 27 APR: Kunst in de Cave, expositie Marita Beukers

Vanaf 23 februari hangt er werk van Marita Beukers (Rotterdam 1948), Voor de expositie in de Cave koos zij uit Rotterdamse thema’s als de Beurs/WTC en Sociëteit de Maas. Haar werk is te zien tot en met 27 april!
Kunst in de Cave is een initiatief van Unico Wilkens, eigenaar van wijnhandel de Cave, Kerkstraat 13, info@debergsecave.nl. Hij werkt samen met KunstOntmoeting om lokale kunstenaars zichtbaar te maken en te stimuleren hun werk binnen de deelgemeente te exposeren.

WEGENS SUCCES VERLENGD T/M 15 MRT:
EXPOSITIE OTTO HAITSMA

In de Buurtwerkplek, Kleiweg 199 B, Schiebroek toont Otto Haitsma (75) een selectie zwart-wit en kleurenfoto's gemaakt in de jaren 80 t/m 2014. Het zijn allemaal originele (vintage) prints van jonge mensen die zichzelf letterlijk bloot geven. Een recente naakt foto van een oude vriend is de blikvanger van de expo. Daarnaast hangen er enige grote kleurenfoto's die abstract aandoen, maar in de natuur of het landschap zijn gefotografeerd. De expositie duurt t/m 15 maart en is alleen op werkdagen tussen 10 en 17 uur te bezoeken.

MRT T/M EIND APRIL: "Lekker in mijn vel" bij DJOI
Onder deze titel hangen 29  werken van Marga Cooiman, de hele maand maart en april, in de gangen van Centrum Djoj, Anth.Duyklaan 5-7. Haar werk kenmerkt zich door losse, trefzekere lijnen en verftoetsen, snel opgezet en vaardig uitgewerkt.
Djoj is dagelijks geopend. Zin in een rondleiding op de tentoonstelling of in een workshop of een keer mee tekenen? Maak een afspraak (010-4224788) of mail naar margacooiman@gmail.com

1 MRT T/M 23 APRIL: TENTOONSTELING GALERIE ‘R’

In Galerie ‘R’ gaan we naar de zee, favoriet onderwerp voor de schilderijen van Maribert Rijken. Bloemen stonden model voor haar aquarellen; een fleurige voorbode voor de lente! Daarbij komen de bronzen sculpturen van Felicia ter Poorten, een mooie combinatie. Het is de eerste keer dat er bronzen beelden te zien zijn in de Galerie.
De nieuwe expositie wordt op zaterdag 1 maart geopend, zoals altijd om half 4. Zoals altijd is iedere kijker van harte welkom.
Galerie ’R’, Van Beethovenlaan 60, 3055 JD Rotterdam.
Alle dagen open van 10.00 tot 20.00 uur. Tel: 010 278 1278.

Schrijfpaleis

CURSUSSEN

Dwalen....in het park van De Tempel
Zaterdag 15 maart van 15.00 - 17.30 uur kun je voor €15 een proefles TaalTekenen volgen tijdens les 6 Dwalen...in het park van De Tempel (aan de Delftweg). Aanmelden via schrijfpaleis010@gmail.com of bellen 06 22 33 24 25.

Informatie vind je op de sites van het TaalTekenTeam: www.schrijfpaleis010.nl en www.helladeboo.nl

Brood- en inspiratielezing voor ondernemers

In samenwerking met Djoi training & opleiding verzorgd Mieke Coupe, vanaf 7 maart, maandelijks een brood- en inspiratielezing. 7 Maart gaat over hoe je door (on)gewoon jezelf te zijn, de leukste klanten aantrekt. Prijs € 15,- incl. koffie/thee. Voor € 8,- extra krijg je ook nog een lunch. Graag opgeven bij aanmelding op www.djojinbusiness.nl

Boek Maaike van Steenis

Gratis E-book voor kunstenaars en creatieve ondernemers

Ben jij kunstenaar en herken je je in het volgende:
• Je bent heel goed in je werk en zeer gedreven, maar je verdient veel te weinig
• Je voelt je gedwongen om alle opdrachten maar aan te nemen, omdat je anders te weinig inkomsten hebt
• Je vind het moeilijk om een goede prijs te vragen voor jouw werk, omdat er altijd wel iemand is die het voor minder wil doen
• Klanten of opdrachtgevers krijgen voelt als een loterij; soms heb je geluk maar andere keren heb je maanden veel te weinig werk en dus nauwelijks inkomsten
• Je zou wel meer klanten of opdrachtgevers willen, maar vind het moeilijk om jezelf te verkopen want je wilt niet opdringerig zijn

Het kan ook anders!
Speciaal voor alle kunstenaars en creatieve ondernemers die meer willen verdienen met hun werk en een succesvol bedrijf willen opbouwen heeft trainer Maaike van Steenis een E-book geschreven met 10 waardevolle en praktische tips waarmee je direct aan de slag kunt.En het mooiste is…het is helemaal GRATIS! Je kunt het aanvragen via de volgende website: www.gemstoneprojecten.nl/contact

DEZE MAAND IN DE CASTAGNET

Moord in de nachtclub

Zondag 9 maart: Jong van Hart, Moord in de nachtclub

Woensdag 12 maart: Schat van een Koning (4 - 12 jaar)

Zaterdag 15 maart: DJ Jawalatino: Salsa Avond

Zondag 16 maart: Shantykoor Albatros

Zaterdag 22 maart: Zang- en dansensemble Kalinka

Woensdag 26 maart: Een feestje Brammetje Boterhammetje (2- 6)

Zaterdag 29 maart: Senioren Bigband Rotterdam

LCC Castagnet, Larikslaan 200, www.castagnet.nl, 010 422 5096

Rotterdampas

Rotterdampassen ter waardering van vrijwilligers

In Rotterdam zijn veel vrijwilligers actief die van grote waarde zijn voor de vrijwilligersorganisaties en de stad. Reden voor Vrijwilligerswerk Rotterdam om een aantal van deze groep extra in het zonnetje te zetten. Vrijwilligerswerk Rotterdam beloont  vrijwilligers voor hun gewaardeerde inzet, door ze een Rotterdampas cadeau te doen.

Hoe komt uw vrijwilliger in aanmerking voor een Rotterdampas ter waardering? Tot 10 maart dit jaar kunnen besturen van alle Rotterdamse vrijwilligersorganisaties één kandidaat-vrijwilliger voordragen via deze link. Het toevoegen van een korte, sprekende motivatie is van belang.

Logo: JBR

Verover het Schouwburgplein!

Wat moeten we toch met dat plein? Is het een hangplek? Is het een glijbaan? Het is in ieder geval een plek van iedereen en iedereen vindt er wat van…

Na het succes van vorig jaar kun jij ook dit jaar jouw ideeën voor het plein inbrengen. Deze ideeën kunnen van alles zijn. Als het maar leuk is voor een jong publiek en de gezelligheid van het plein versterkt. Is je plan goed en ook te realiseren, dan kun je er zelfs budget (max. € 2.000) voor krijgen. Met dat geld kun je je idee werkelijkheid laten worden. Dus, ben je tussen de 14 en 27 jaar, heb je een waanzinnig plan voor het Schouwburgplein en is het bij voorkeur uitvoerbaar tussen 15:00 en 18:00 op een zondag(en) in juni, juli of augustus, drop dan je idee hier:

De inzendingen sluiten op: 14 maart 2014
Stuur je idee naar: info@schouwburgpleinrotterdam.nl
Download hier het Aanvraagformulier en de Voorwaarden.

 

DEBAT

Politici van de toekomst strijden om de felbegeerde portefeuille Kunst & Cultuur

Datum: maandag 3 maart / Tijd: 20.00 – 22.00 uur / Locatie: Rotterdamse Schouwburg 
Entree: gratis

De gemeenteraadsverkiezingen zijn in aantocht. Daarom kruisen op maandagavond 3 maart de huidige wethouder Kunst en Cultuur Antoinette Laan, lijsttrekkers en cultuurspecialisten van diverse partijen de degens tijdens het cultuurdebat Kiezen is een Kunst in de Rotterdamse Schouwburg.

Reserveren via: kassa@rotterdamseschouwburg.nl

WEET WAT ER SPEELT!

Wil je de nieuwsbrief van een of meerdere deelgemeenten ontvangen, ga naar de nieuwsbrieven van de Cultuurscouts en geef je op!

Blijf op de hoogte en ontmoet de Cultuurscouts op Twitter en Facebook!

ZET JEZELF OP DE KAART!

Culturele Kaart Rotterdam wordt gevuld door jou!

Als culturele ondernemer, organisatie of creatieve buurtbewoner kun je jezelf letterlijk op de kaart zetten. Schrijf je in op www.culturelekaartrotterdam.nl en iedereen in Rotterdam weet je te vinden. Inschrijven is gratis en kost je nog geen 5 minuten!

 

Mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam
en deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek.